Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT Sport

Klara Andersson tar plats bland stjärnorna

Uppdaterad
Publicerad

Hon är tveklöst årets skräll i startfältet i huvudklassen i rallycross-VM. SVT Sport träffade Klara Andersson när hon testkörde första upplagan av hennes nya elbil som gör 0-100km/h på 1,8 sekunder.

– Målet är att bli världsmästare i framtiden. Jag vill bli bäst, ta det steg för steg och leva min dröm, säger Klara Andersson till SVT Sport.

22-åringen från skånska Löberöd är en av landets största talanger inom sporten. Det stora genombrottet kom förra året när hon körde hem SM-guldet i 2150-klassen.

Nu är det en helt annan uppgift som väntar Klara. VM:s elektrifierade värstingklass får ett nytt svenskt team. Finska stjärnan Niclas Grönholm blir hennes stallkamrat.

Skriver historia

Ramona Karlsson var den första svenskan som körde i rally-VM. Nu skriver Andersson ett nytt stycka historia som den första kvinnan att köra en hel VM-säsong. Flera av konkurrenterna är hennes tidigare förebilder.

– Man hade folk som man såg upp till, men jag vet att när jag står på startlinjen kommer jag bara se en bil framför mig som jag ska slå. Jag kommer inte tänka på vem jag sitter bredvid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.