Johan Kristoffersson vann båda racen när han gästspelade i Carrera Cup.

Kristoffersson gästspelade i Carrera Cup – vann båda racen

Uppdaterad
Publicerad

Johan Kristoffersson gjorde ett inhopp i Porsche Carrera Cup på onsdagen – och vann båda racen när serien gjorde stopp i Fällfors.
– Fantastiskt bra. Det var bra träning inför kommande rallycross-VM, säger Johan Kristoffersson till Viasat.

Dubble världsmästaren i rallycross Johan Kristoffersson gjorde inhopp som gästförare i Porsche Carrera Cup på Sveriges nordligaste bana, Drivecenter Arena i Fällfors utanför Skellefteå.

Kristoffersson har vunnit Carrera Cup tre gånger tidigare, och visade på onsdagskvällen att han fortfarande behärskar att köra Porsche. Han vann första racet, trots en lite svajig start – och i race två blev det repris.

– Det känns väldigt bra. Jag hade en betydligt bättre start i race två. Men sedan gjorde jag bort mig i förstasväng och det var bara mitt eget misstag, säger Johan Kristoffersson.

Höljes nästa

Kristoffersson gled förbi Robin Hansson i den så kallade hårnålen efter cirka åtta minuters körning, och behöll den positionen in över mållinjen i regnvädret på Fällforsbanan.

– Robin var otroligt snabb i början, och det är svårt hur hårt man kan attackera i det här vädret. Men Robin sladdade runt lite, och jag gjorde en ganska enkel omkörning. Sedan försökte jag bara hålla mig kall och ta bilen i mål, säger Kristoffersson till Viasat.

Nästa race för Johan Kristoffersson blir VM-racet i rallycross i Höljes den 20-23 augusti.

I Masters Cup vann Magnus Öhman och Tomas Carlsson varsitt race, med Prins Carl Philip Bernadotte som trea i båda racen.

Robin Hansson var tvåa i båda racen, och delar totalledningen i mästerskapet ihop med Lukas Sundahl. Båda står på 88 poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer