Johan Kristoffersson behåller ledningen i Extreme E. Foto: Johan Kristoffersson Racing

Kristoffersson tog andra raka segern i Extreme E

Uppdaterad
Publicerad

Svenske racingstjärnan Johan Kristoffersson och stallet Rosberg X Racing vann andra raka segern i Extreme E som avgjordes i Senegal.

– Fantastiskt. Vi ökar ledningen i mästerskapet, säger Kristoffersson i ett pressmeddelande.

Johan Kristoffersson som kör i team med Molly Taylor från Australien upprepade segern från första deltävlingen i Saudiarabien – med en ny seger när den nya elbilsserien rullade vidare till Afrika och Senegal. Skillnaden var underlaget, som gick från sandöken till sandstrand.

Kristoffersson hade problem med starterna i början av tävlingen, och hamnade också på efterkälken i racets semifinal. Men efter en vass manöver lyckades han vika på insidan av franske stjärnan Sebastien Loeb, och klev upp på andra plats innan han lämnade över till teamkollegan Taylor som körde slutsträckan.

Australiskan körde tryggt och säkert och såg till att Rosberg X Racing tog sin andra raka seger i mästerskapet.

Ett mästerskap de nu leder på 71 poäng, 14 poäng före F1-stjärnan Lewis Hamiltons Team X44. Trea ligger svenskan Mikaela Åhlin Kottulinsky som kör i förre F1-världsmästaren Jenson Buttons stall. Button stod dock över racet i Senegal till förmån för svenske Kevin Hansen.

I slutet av augusti väntar nästa race, i en helt annan terräng, på Grönland.

KLIPP: Åhlin-Kottulinsky klar för F1-världsmästarens satsning (12 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.