SVT:s expert Jonas Kruse. Foto: SVT

Kruse om Ford: ”Såg inte den komma”

Publicerad
Ford drar sig ur. Peugot storsatsar. Och Mattias Ekström är fortsatt osäker på satsning 2018. SVT Sports expert Jonas Kruse säger så här:
– Det var lite oväntat med Ford måste jag säga, den såg jag inte riktigt komma, säger Jonas Kruse till SVT Sport.

– Jag tror det handlar om, som för många andra, att Ford är osäker på hur framtiden kommer att se ut. Sporten kostar lite väl mycket som det är nu. Vågar man investera för framtiden? Om det sedan kommer en förändring, säger Jonas Kruse.

Kruse tror inte heller att det kommer att komma in något nytt team istället för Ford till kommande säsong.

– Vad jag förstått så först diskussioner med större aktörer och team, och vi får hoppas att det är rätt, men jag har svårt att se att en stor aktör ska bli klar till nästa år. I så fall har de varit väldigt hemlighetsfulla, säger Jonas Kruse.

Därför ser även Kruse det som väldigt viktigt att Mattias Ekström blir kvar i rallycross-VM.

– Han är en ännu viktigare pusselbit för serien nu när Ford försvinner, och vi får hoppas att han blir kvar, men det är ju fortsatt osäkert, säger Jonas Kruse.

När det gäller Peugeots satsning med Sebastien Loeb är Jonas Kruse positiv, men ser också ett frågetecken i vad som händer med Timmy Hansen.

– Antingen var det ett konstigt skrivet statement, eller så vet vi inte vad som kommer hända med dem. Vi får lämna ett frågetecken där så länge, men det såg lite konstigt ut, säger Jonas Kruse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer