Jonas Kruse tror att Hyundai tar hem årets märkes-VM Foto: Bildbyrån

Kruse tror på Hyundai i märkes-VM

Publicerad

När det gäller rally-VM:s märkesmästerskap tror SVT Sports expert Jonas Kruse att Hyundai blir farliga.

Kruses kortfattade team-analys ser ut som följer:

1. Hyundai
Förare: Andreas Mikkelsen, Dani Sordo, Hayden Paddon och Thierry Neuville.

”Inoljat team som sett över en hel serie har den bästa bilen. Mikkelsen ny i teamet med kapacitet att ta hem titeln gör teamet urstarkt Dessutom är de bästa kompisar så samarbetet mellan dem kommer utveckla både förarna och bilen/teamet”
 

2. M-Sport Ford

Förare: Sebastien Ogier, Teemu Suninen, Bryan Bouffier och Elfyn Evans

”Dubbla världsmästarteamet ”bara” tvåa. Tänak har lämnat till Toyota, ersätts av Evans som har förnyat självförtroende men inte så snabb som Tänak. Kan verkligen Ogier köra så smart och snabbt ett år till? Räcker Fords utökade engagemang till? En sak att ta titlarna en helt annan att försvara dem. På plussidan är ett hypermotiverat tema med stort engagemang”.
 

3. Toyota

Förare: Jani-Matti Latvala, Esapekka Lappi och Ott Tänak

”En hårfin 3a. Snabba från början förra året med ny bil och nytt team. Utvecklingen har fortsatt i ett team med stark sammanhållning och mycket finsk sisu. Tänak ny i teamet. Hans första flytt, ny bil, större press, kan han hantera det? Troligen! Får han en bra start då kan det bära hur långt som helst…”


4. Citroën
Förare: Chris Meeke, Craig Breen, Sebastien Loeb, Khalid Al-Qassimi, Mads Östberg

”Jag hade Meeke som världsmästare förra året… Nästan allt blev fel, bilen inte snabb och med hållbarhets problem, stridigheter i teamet under året, jobbigaste säsongen i rally VM för Citroen? Vad händer om det inte funkar i år, förare gör misstag, bilen leverera inte? Nya förare i teamet Östberg i svenska rallyt, Loeb 3 tävlingar. Ny teamchef, sätter igång spekulationer om Peugeot ska ta över. Stabiliteten saknas. MEN, potentialen finns där, testat rekordmycket under året, mörkat det mesta så funkar allt då blir de livsfarliga, snabbheten finns i Meeke och kunskapen finns i massor i teamet”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer