Kruses VM-tips inför rallypremiären

Sebastien Ogier har dominerat VM-serien i rally med fem raka titlar. Nu spår SVT Sports expert Jonas Kruse ett tronskifte på den internationella rallyscenen under 2018. Här följer Kruses VM-tips inför helgens VM-premiär.

Det är lätt att säga Sebastien Ogier den smartaste och ur snabba föraren, Neuville nära redan förra året om han inte gjort de dumma misstagen, Ott Tänak som nu kombinerar snabbhet med pålitlighet, dessutom nu i fabriksteam, eller varför inte Mikkelsen som var redo att utmana om titeln när VW lade ner sin satsning för drygt två år sedan.

Nej det blir Jari Matti Latvala!

Han är redo psykiskt nu, kör inte för att vinna varje sträcka och varje tävling utan mera beräknande.

Han stortrivs i nya ”finska Toyota Teamet”. Bilen är byggd runt honom precis som han vill ha den. Teamet är fullt av finsk sisu och har en bra harmoni.

Tommi Mäkinen teamchefen som utstrålar lugn tillsammans med goda råd och sin enorma erfarenhet ökar han Latvalas chanser.

Vi ska inte glömma gamle kartläsaren Kaj Lindström som numera har en nyckelroll i teamet och bidrar ytterligare med erfarenhet och psykologisk stöttning.

Det krävs en bra start för Jari Matti Latvala, kanske två pallplatser för att han ska lyckas. Risken är annars att han måste jaga och då blir det lätt misstag.

VM-kalendern 2018

Visa

25 januari: Monte Carlo
15 februari: Svenska rallyt
8 mars: Mexico
5 april: Frankrike
26 april: Argentina
17 maj: Portugal
7 juni: Italien
26 juli: Finland
16 augusti: Tyskland
13 september: Turkiet
4 oktober: Storbritannien
25 oktober: Spanien
15 november: Australien

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer