Ledström klar för VM-serien i isracing

Uppdaterad
Publicerad

Det blir två svenska förare i VM-serien i isracing – det står klart efter lördagens VM-kval.

EM-tvåan Ove Ledström gör Martin Haarahiltunen sällskap till mästerskapet.

– Det var ungefär vad man hade räknat med, säger ”Posa” Serenius, som sedan flera år fungerat som rådgivare till Ledström.

Ove Ledström körde till sig en VM-start genom två heatsegrar, tre andraplatser och en sammanlagd tredjeplats i lördagens kval på hemmaplan i Örnsköldsvik – bara slagen av ryska toppåkarna Nikita Bogdanov och Dimitry Khomitsevich.

– Det är skönt att kvalet är slut, det svänger fort och allt kan hända. Jag visste att jag har körförmåga att ta mig vidare, men man ska hålla ihop allt, säger 24-åringen, som har isracinglegendaren Per-Olof ”Posa” Serenius, som mentor.

– Det svårt att göra något åt den ryska åkarna – de har åkt en hel del tävlingar i Ryssland, så de har lite mer åkning i sig, konstaterar ”Posa”.

Förkortat VM-serie väntar

Internationella Motorcykelförbundet hade sedan tidigare delat ut direktplatser till Daniil Ivanov och Dmitry Koltakov, Ryssland, Martin Haarahiltunen, Sverige, Hans Weber, Tyskland, Frank Zorn, Österrike och Jasper Iwema från Nederländerna.

Det innebär att det blir två Örnsköldsviksförare till VM-serien som kommer att bli förkortad till följd av coronapandemin.

– Kul att vi har så många duktiga förare i en liten klubb, säger Ove Ledström, som siktar högt:

– Det blir att ladda på det man kan, jag vet att jag kan köra bra.

VM-serien startar i ryska Togliatti 12 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.