Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lewis Hamilton lämnar Mercedes för Ferrari. Foto: Bildbyrån.

Lewis Hamilton lämnar Mercedes – byter till Ferrari

Uppdaterad
Publicerad

Lewis Hamilton lämnar Mercedes.

Han kommer i stället att ansluta till Ferrari

– Jag har haft elva fantastiska år hos Mercedes och jag är stolt över det vi har åstadkommit tillsammans, säger Hamilton.

Mercedes bekräftar att Lewis Hamilton har valt att nyttja en option i sitt kontrakt. Han kommer att lämna stallet där han vunnit sex av sina sju VM-titlar, den senaste 2020.

Han kommer att ansluta till Ferrari först under 2025.

– Jag har haft elva fantastiska år hos Mercedes och jag är stolt över det vi har åstadkommit tillsammans, säger Hamilton och fortsätter:

– Mercedes har varit en del av mitt liv sedan jag var 13 år gammal. Det är en plats där jag har vuxit upp, så att fatta beslutet att lämna var ett av de svåraste besluten jag någonsin behövt ta. Men det är dags för mig att ta det här steget och jag är glad över att ta mig en ny utmaning.

Sainz lämnar Ferrari

Ferrari skriver i ett uttalande att man är överens med Hamilton om ett ”flerårskontrakt”. Samtidigt bekräftar Ferrari-föraren Carlos Sainz att han lämnar stallet.

”Efter dagens nyheter, kommer jag och Ferrari att gå skilda vägar i slutet av 2024. Vi har fortfarande en lång säsong framför oss och som alltid kommer jag att ge mitt absolut bästa för laget. Nyheter om min framtid kommer i sinom tid”, skriver Sainz i sina sociala kanaler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.