Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Fredrik Lindgren jublar efter segern i Gorzow. Foto: TT

Lindgren fick nöja sig med brons i VM

Uppdaterad
Publicerad

I den första VM-semifinalen i Torun åkte hemmaföraren Bartosz Zmarzlik in på andra plats efter vinnande Fredrik Lindgren. Det räckte för att säkra nödvändiga poäng för ett nytt VM-guld efter det första förra året. Lindgren fick nöja sig med brons efter att ha förlorat ett omkörningsheat mot Tai Woffinden.

– Det är en ofattbar kväll och så trevligt. Det har varit en tuff kväll och jag känner mig mörbultad efter kraschen igår men nu är jag världsmästare för andra gången. Den här gången tror jag inte på det, säger en överlycklig Zmarzlik direkt efter sin semifinal.

Publiken på den välbesatta arenan i Torun var vild av glädje och ett stort kramkalas utbröt med Zmarzlik som huvudperson och det tog tid innan den andra semifinalen kunde köras.

Lindgrens cykel stannade i finalen

Zmarzlik krönte kvällen med att vinna finalen, där Lindgrens cykel stannade direkt efter starten och han blev fyra utan att ta sig i mål. Det hade räckt för Lindgren att vara bland de tre bästa i finalen för att ha säkrat silvret. 

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Fredrik Lindgren fick nöja sig med VM-brons vid finaldramat i polska Torun. Foto: TT

Fredrik Lindgren låg trea inför kvällens race och fick göra upp med Tai Woffinden om silvret i en omkörning efter finalen eftersom de var exakt lika i totalställningen. Woffinden styrde loppet från sitt innerspår och Lindgren kunde inte hota. 

Lindgren gjorde vad han kunde med mästerlig körning under kvällen fram till finalen och omkörningsheatet men hade ett för svårt utgångsläge. Vid vinst för Lindgren var Zmarzlik tvungen att vara åtta eller sämre för att svensken skulle kunna ta hem mästerskapet.

Rättelse: I en tidigare version skrev vi att Lindgren tagit silver. Vi ber om ursäkt för den felaktiga formuleringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer