Foto: Linus Lundqvist Racing

Linus Lundqvist mästare i brittiska Formel 3

Uppdaterad
Publicerad

19-årige Linus Lundqvist har säkrat segern i det brittiska Formel 3-mästerskapet, en av racingvärldens mest prestigefyllda juniorserier.

– Det här är en helt obeskrivlig känsla, fullständigt magiskt, säger han i ett pressmeddelande.

Linus Lundqvist tog hem F3-titeln på Silverstone under lördagen efter en komfortabel seger med två race kvar att köra.

Lundqvist har kontrollerat årets mästerskap, som är hans debut i Formel 3-sammanhang, med sju segrar och 13 pallplatser på 22 körda race.

– Det här har varit mitt stora mål den här säsongen och jag är så otroligt glad att faktiskt ha lyckats uppnå det. Det här betyder otroligt mycket för mig, säger han.

I och med segern tar han plats bredvid en celeber skara tidigare vinnare som Emerson Fittipaldi (1969), Ayrton Senna (1983) och Mika Häkkinen (1990).

Och Lundqvist har siktet inställt på vidare framgångar.

– Slutmålet är att bli Sveriges första världsmästare i Formel 1, sade han i SVT Sports Motormåndag i september.

Två svenskar och sedemera F1-förare har vunnit titeln tidigare: Gunnar Nilsson (1975) och Stefan ”Lill-Lövis” Johansson (1980).

Formel 1-legendaren Michael Schumachers son Mick Junior, 19, säkrade titeln i det europeiska formel 3-mästerskapet. Han kom tvåa i loppet på Hockenheim och har en ointaglig ledning med ett lopp kvar att köra. I och med segern har han uppfyllt kriterierna för att få köra i formel 1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.