Linus Lundqvist avslutade säsongen på bästa sätt. Foto: Gavin Baker Photography / Road to Indy.

Linus Lundqvist vann Indy Lights-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Svenske motortalangen Linus Lundqivst fick en perfekt avslutning på sin debutsäsong i formelbilsserien Indy Lights.

Han tog en klar seger i Ohio, USA, idag och ska nu ladda om för ett test i Indycar i slutet av oktober.

– Vi kunde inte ha fått en bättre avslutning på säsongen och det här betyder väldigt mycket för mig på så många sätt, säger Lundqvist.

Den gångna säsongen har inneburit både toppar och dalar för 22-årige Lundqvist som kraschade i augusti men som också haft stora framgångar.

I söndagens final, som präglades av regnväder, tog Lundqvist tredje segern för säsongen när han vann race 2, 10.61 sekunder före tvåan David Malukas från USA.

– Ett helt otroligt race, och en helt fantastisk känsla. Mitt stora mål den här helgen var att få vinna ett race till den här säsongen, men jag hade inte drömt om att göra det på det här sättet, säger Linus Lundqvisdt i ett pressmeddelande.

I dagens race 1 blev det en sjätteplats för svensken som tog totalt elva pallplatser och tre pole positions i Indy Lights denna säsong.

Närmast väntar nu ett Indycar-test på Indianapolis Speedway 29 oktober för Lundqvist.

För Rasmus Lindh blev det idag en åttondeplats och en tiondeplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.