Foto: TT Nyhetsbyrå

Loeb till attack: Volkswagen förstör rallycross-VM

Uppdaterad
Publicerad
Volkswagen dominerar rallycross-VM fullständigt just nu.
Överlägsenheten irriterar Peugeot-Hansens äss, Sébastien Loeb.
– Deras dominans irriterar inte bara mig utan i praktiken alla i depån, säger den niofaldige rallyvärldsmästaren till brittiska Autosport.

Framgångarna för Volkswagen med Johan Kristoffersson och Petter Solberg, det sistnämnde även teamägare, har skakat konkurrenterna och enligt Loeb så är framtiden oviss för Peugeot-Hansen, som vann teammästerskapet 2015.

– Antingen tar vi upp kampen eller lägger ner VM-satsningen. Det krävs en stor budget för att vi ska kunna matcha dem, menar Loeb vidare till tidningen.

VW har sex raka segrar och är på väg mot en debutsäsong som saknar motstycke.

– VW har kommit in till rallycross-VM med en bil avsedd för rally-VM och med en budget för samma mästerskap Sedan har man anpassat den till rallycrossen, förklarar Loeb som nu uppmanar rallycross-VM:s promotor att sätta ett budgettak för att komma tillrätta med problemet.

– De måste hitta en snabb lösning på detta. Jag hoppas att Peugeot är villiga att satsa mera. Men det är i nuläget osäkert.

SVT Sports expert Jonas Kruse håller delvis med Loeb:

– Volkswagen ska verkligen inte be om ursäkt för att de är bäst, men Loeb har en poäng med att man måste se över utvecklingen och införa ett budgettak, säger Kruse.

I morgon, söndag, sänder SVT VM-deltävlingen från Lettland med start klockan 13.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer