Sebastién Loeb gör comeback i rallycross-VM i en klassisk bil. Foto: fiaworldrallycross.com

Loeb utmanar svenskarna i rallycross-VM

Uppdaterad
Publicerad

Sébastien Loeb är tillbaka i rallycross-VM. Den niofaldige rallyvärldsmästaren storsatsar mot en VM-titel med landsmannen Guerlain Chicherit i en klassisk bil – Lancia Delta – i modern tappning Evo-e RX.

– Jag är väldigt motiverad för den här utmaningen, säger Loeb i ett pressmeddelande.

De svenska rallycrosstjärnorna har länge dominerat sporten. Från 2016 har det bara varit svenska världsmästare. Johan Kristoffersson – sportens gigant med fem VM-titlar – ser fram emot nya kamper med Loeb och tror att fransmannen blir ett av de största hoten till en sjätte titel.

– Den missade VM-säsongen kommer inte vara någon nackdel för honom, säger Kristoffersson till SVT.

”Rallycross är den perfekta disciplinen”

Loeb körde tre VM-säsonger för svenska Hansen Motorsport. 49-åringen är tveklöst en av världens största multitalanger inom motorsport. Sebastiéns comeback i rallycrossen blir förstås en extra krydda.

– Rallycross är den perfekta disciplinen för elbilar. Mycket effekt och snabba heat. Det är riktigt roligt att köra de här bilarna.

VM-serien inleds i Montalegre, Portugal, 3-4 juni. SVT sänder direkt från samtliga deltävlingar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.