Linus Lundqvist – bäste nykomling i brittiska F3-premiären.

Lundqvist tvåa i Formel 3

Uppdaterad
Publicerad

Linus Lundqvist fick en kalasstart i de tuffa brittiska F3-mästerskapen. Tvåa totalt efter seger i första heatet på Oulton Park.

– Det här var ett kvitto på att vi kan slåss i toppen och har anledning att sikta riktigt högt i år, säger Linus i ett pressmeddelande.

Lundqvist blev bäste nykomling i premiären, bara slagen av dansken Nicolai Kjærgaard i sammandraget. Men Linus hade det jobbigt i de två sista heaten som avgjordes i regn. Här blev placeringarna åtta och femma.

– Det här var första gången jag kört F3-bilen på riktigt i regn. Jjag fick bara någon halvdag under försäsongen så det finns lite att jobba på, säger Lundqvist.

Tyresöföraren är en i raden svenska racertalangersom siktar mot stjärnorna. 2016 vann Linus Formula STCC Nordic, förra året blev han femma i brittiska formel 4-mästerskapen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.