Mads Östberg säkrat WRC-styrning i Svenska Rallyt

Publicerad

Mads Östberg gör comeback i Citroën, det presenterades idag under bilsportmässan Autosport International i Birmingham. – Jag har jobbat väldigt länge med att få detta på plats. Jag ska köra för Citroen i Sverige och det är helt fantastiskt, säger Östberg till SVT Sport.

Östberg har under de senaste åren satsat som privatteam under
M-Sport Ford men återvänder nu alltså till Citroën där han körde under två säsonger 2014 och 2015. Östberg har nu en tävling klar, Svenska Rallyt i februari. En tävling där han skördat stora framgångar genom åren med fem pallplatser och en andra plats som bäst 2011.

– Det blir i alla fall Svenska Rallyt, det är klart och det är jag väldigt glad för, säger Östberg till SVT Sport.

Hur lättad är du?

– Väldigt! Självklart skulle jag gärna veta ännu mer vad som sker i säsongen men det är ett hårt yrke och jag är väldigt glad att jag får den möjligheten i Sverige. Så får vi jobba hårt för att fortsätta samarbetet under året, säger Östberg till SVT Sport.

Hur ser du på chanserna på fler starter i WRC under året?

– Det är alltid vanskligt att säga till hundra procent men vi har redan diskuterat kring flera tävlingar men jag har inget bekräftat.

– Jag tror att mycket avgörs på vad för resultat vi levererar i Sverige och på vad som är möjligt inom teamet. Jag får bara förbereda mig och göra bra rallyn, gör jag det så får jag en plats det är jag säker på.

Östberg behövs i WRC

–  Det här är bra för Svenska Rallyt och Östberg behövs i WRC. Dels för att han är en profil och för att han kan utmana, vinna tävlingar, säger SVT:s expertkommentator Jonas Kruse.

Att det franska teamet lyckats få fram en till bil ser Kruse som positivt.

–  Att Mads nu får chansen i teamets tredjebil öppnar definitivt för fler tävlingar för honom.

Utöver sina kvalitéer som en rutinerade och konkurrenskraftig förare så besitter Mads även stora tekniska kunskaper vilket jag tror är viktigt för Citroën med tanke på fjolårssäsongen, fortsätter SVT:s expertkommentator Jonas Kruse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer