Marcus Ericsson tvingas lämna Sauber. Arkivbild. Foto: TT Bild

Marcus Ericsson tappar F1-platsen

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges ende F1-förare, Marcus Ericsson, tappar sin tävlingsplats i Sauber-stallet från och med nästa säsong.

– Jag är stolt över vad jag har åstadkommit de senaste åren. Jag har alltid satsat helhjärtat på F1, skriver Ericsson på sociala medier.

Italienaren Antonio Giovinazzi, 24, är klar som Saubers andra förare under nästa års Formel 1-säsong, tillsammans med den nyligen värvade finländaren, den förre världsmästaren Kimi Räikkönen, som kom från Ferrari.

– Välkommen till Sauber, Antonio, skriver Sauber på sitt Instagram.

Giovanazzi tillhör Ferrarifamiljen som samarbetar med Sauber och kört tester och träningar och redan känt på F1 under säsongen.

Ericsson blir kvar i stallet som tredjeförare, vilket innebär att han tappar sin F1-plats och bara kan träna och testa bilarna.

– Jag kommer att fortsätta min F1-satsning i samma anda. Och jag ser med glädje fram emot att jobba med Sauber även nästa år. Jag är också spänd över att utforska andra alternativ inom racing, i dag är inte slutet på berättelsen utan början på ett nytt kapitel, skriver Ericsson på sociala medier.

SVT:s kommentator Johan Ejeborg tror nu att 28-åringen kan ha gjort sitt i Formel 1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.