Marcus Ericsson. Foto: TT

Marcus Ericsson belönas med flerårskontrakt – fortsätter i mästarstallet

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart: Marcus Ericsson får fortsatt förtroende i mästarstallet Chip Ganassi Racing.

– Potentialen är sky high, säger svensken till Aftonbladet.

Trots att den före detta formel 1-föraren inte blev bland de tio bästa i totaltabellen får Ericsson ett nytt kontrakt med Chip Ganassi Racing.

”Marcus bevisade att han hör hemma här, och denna säsong bidrog han till lagets framgångar. Han körde osjälviskt, och bidrog till att Scott Dixon kunde vinna mästerskapet”, skriver stallets vd Mike Hull i ett uttalande.

Föregående säsong slutade med en tolfteplats i förarmästerskapet för svensken, som slutade en plats efter sin landsman och stallkamrat Felix Rosenqvist. Lagets tredje förare, australiern Scott Dixon, vann totalserien.

”Jag vill tacka Chip (Ganassi, ägaren) och hela CGR-organisationen för deras tro på mig”, säger Ericsson till stallets hemsida.

”Varken vill eller kan gå in”

Enligt stallet sträcker sig Ericssons kontrakt över flera år. Mer detaljer kommer att avslöjas närmare säsongsstart.

– Jag varken vill eller kan gå in på exakta detaljer. Teamet vill inte diskutera det, men det känns jättekul att få förtroendet av Chip Ganassi Racing, säger Ericsson till Aftonbladet.

Stallets andra svensk, Felix Rosenqvist, har ryktats vara på väg bort från Chip Ganassi Racing. Uppgifter placerar honom i McLaren, men ingen bekräftelse har kommit från varken Rosenqvist eller stallet.

KLIPP: Stark Ericsson sexa i Indianapolis (04 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.