Scott Dixon tog seger nummer 50 i Indycar. Foto: TT

Legendaren Dixon tog 50:e segern: ”Häftigt”

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson körde stabilt i St Louis Indycarlopp över 200 varv och slutade femma. Stallkamraten i Chip Ganassi Racing, Scott Dixon, vann och tog sin 50:e seger i serien.

– Det var skönt att vinna och att få ta den 50:e segern känns häftigt, säger Dixon, iförd munskydd, som är på god väg mot sin sjätte mästerskapstitel. 40-årige Dixon, född i Australien men nyzeeländsk medborgare, är tredje bästa förare vad det gäller vinster i Indycar-historien. Han kör nu sin 19:e säsong.

Ägaren av stallet, Chip Ganassi, gladdes på plats åt segern.

– Det var en körning ur Scotts instruktionsbok och vi är även glada över Marcus femteplats, säger ägaren Chip Ganassi från depån i Viasats sändning.

Dixon vann med den snäva marginalen 14 hundradelar före japanen Takuma Sato. Ericsson var åtta sekunder efter medan åttan Felix Rosenqvist, också i Chip Ganassi, var 14 sekunder efter Dixon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.