Marcus Ericsson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Marcus Ericssons mål för nästa säsong: Vinna Indycar-titeln

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson, 31, blev totalsexa i årets Indycar och nu står det klart att han fortsätter köra för Chip Ganassi Racing. Då är målsättningen hög inför nästa år.

– Målet är att vinna mästerskapet nästa år, säger han till Aftonbladet.

Den gångna säsongen var Marcus Ericssons klart bästa i Indycar hittills då han vann två tävlingar och slutade sexa i totalen.

– Man ska aldrig säga att man är helt nöjd när man inte vinner. Samtidigt har jag fortsatt att utveckla mig i år och fått mitt riktiga genombrott. Jag visar att jag håller en nivå, som jag, på grund av materialet, inte kunde visa under mina fem år i Formel 1, säger han.

Nu har han skrivit på ett kontrakt med sitt stall Chip Ganassi över säsongen 2022.

– Nu är det äntligen klart. Kontrakt är en knepig sak och det är många saker som ska uppfyllas. Vi har diskuterat länge, men nu är det äntligen signerat och vi kan fortsätta bygga mot framtiden. Det känns jättekul.

Målet med kommande säsong är att vinna hela den amerikanska racingserien.

– Det är min målbild och den med den går jag in i säsongen.

MER INDYCAR: Marcus Ericsson vann i Nashville (9/8)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.