Marcus Ericsson tvingades bryta F1-premiären

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en tung start på årets Formel 1 för Marcus Ericsson.

Efter sex varv tvingades svenske föraren att bryta loppet efter nya problem med bilen.

”Jag har tappat servostyrningen”, sade han i teamradion när han rullade in i depån.

En ny bil och nya drömmar. Efter en snabb fri träning och ett skapligt kval var svensken full av förväntan inför premiären i Australien. Nya samarbetspartnen Alfa Romeo skulle ge plågade Sauber nya krafter och försöka lämna alla motorproblem bakom sig.

– Jag har inte tagit poäng på två år så det ska jag göra snabbt, sade Ericsson till SVT Sport inför sin femte säsong i F1.

Men det blev istället något som påminde väldigt mycket om fjolåret. 27-åringen gjorde en bra start från sin 17:e position och hade avancerat en position, när bilen började krångla ännu en gång.

– Det kom upp att jag hade problem, vi vet inte mer än det. Bilen la av och slutade att fungera med växlingar, allt la av egentligen så det var bara att bryta. Jag hade en superstark helg, det är jättetråkigt att inte få visa det ännu en gång på resultattavlan, säger han till Viasat.

Marcus

Vann gjorde Ferraris Sebastian Vettel före fjolårsmästaren Lewis Hamilton. Det skiljde sju sekunder mellan de fyra första bilarna. Ericssons lagkamrat Charles Leclerc kom på 13:e plats och genomförde hela racet utan problem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.