Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Inför mästarmötet i rallycross: ”Det ska bli jättekul”

Mästarmöte i rallycross

Publicerad

Johan Kristoffersson är dubbel världsmästare i rallycross.
Den 42 år äldre Per Eklund är flerfaldig svensk mästare och europamästare i rallycross och en av motorsportens största profiler.
I helgen möts de i rallycross-SM på bådas hemmabana i Arvika.

I helgens supercar kommer Johan Kristoffersson få tävla mot den ende som kanske är mer känd än honom själv i Arvika.

74-årige motorlegendaren Per Eklund blev europamästare i rallycross 1999 och svensk mästare så sent som 2011. Eklund vann också den första rallycrosstävlingen som kördes i Sverige, och debuterade redan 1971.

Eklund och Kristoffersson har en speciell relation. Johans pappa Tommy var en av Per Eklunds största rivaler när han slogs i den absoluta rallycrosstoppen på 1980- och 90-talet.

”Jag och Per hade många hyss för oss”

– Jag och Per hade många hyss för oss, framförallt jag. Jag minns att jag satte Pers sponsordekaler på Kenneth Hansens bil och pappas bil och fick glasspengar. Det kan säkert bli nya hyss till helgen, säger Johan Kristofffersson.

Han ser fram emot att möta den 42 år äldre Eklund.

– Det ska bli jättekul att tävla emot Per. Vi har kört mot varandra en gång innan, 2014 på Solvalla. Men då körde vi inte i samma heat. Förhoppningsvis ska vi åka i sista heatet med de snabbaste. Då har vi gjort ett bra jobb, säger Johan Kristoffersson.

Har du någon chans Per?

– Det är väl starten i så fall, om man kan komma iväg bra. För det är lätt att få en dålig start. Sedan ser vi väl inte mer av Johan, utan får titta i backspegeln, säger Per Eklund.

SVT sänder från rallycross-SM och RallyX Nordic på söndag i SVT1 13.30-16.55.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer