Ericsson utan poäng Foto: TT

Lewis Hamilton tog säsongens åttonde seger

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en storslam för Mercedes i formel 1-deltävlingen i Suzuka, Japan. Lewis Hamilton vann före stallkamraten Nico Rosberg och drar ifrån i VM-serien. Marcus Ericsson blev utan poäng, på en 14:e plats.

Lewis Hamilton och mercedes gjorde en stark comeback efter svaga deltävlingen i Singapore senast, och lyckades bara ta hem tolv poäng. Men i dag var utgången en helt annan. 43 poäng till stallet efter att Lewis Hamilton vann före Nico Rosberg.

Hamilton bevakade sin ledning genom hela loppet och hade inga större problem att ta säsongens åttonde seger.

Formel 1

– Är överlycklig, teamet gjorde en fantastisk insats. Det kändes viktigt att slå tillbaka mot Ferrari från förra gången. De var riktigt bra sist. Vi gjorde en perfekt insats, sa Hamilton efter segern.

– Det känns overkligt, fortsatte han.

Hamilton leder nu VM-serien, 48 poäng före Nico Rosberg, med fem tävlingar kvar att köra.

Ny sladd för Ericsson

Desto tyngre helg var det för Marcus Ericsson. Bilen sladdade redan i kvalet, och i dag hände det igen.

– Jag fick en bra start och bilen kändes bra. Sen gör jag en snurr igen som inte är bra. Jag fick stanna och koppla om, sa Ericsson, som slutade på 14: plats.

– Poäng hade blivit svårt oavsett, men hade kunnat vara 11:a istället för Alonso. Det är som det är. Visar ändå bra fajtingspirit på slutet, men mina bakdäck orkade inte hålla i.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Formel 1

Mer i ämnet