Foto: TT Nyhetsbyrån

Schumacher i krasch i Monacos GP – Perez vann

Uppdaterad
Publicerad

Försenat lopp.

Förkortat lopp.

Där Mick Schumacher klarade sig oskadd i otäck krasch och Charles Leclerc på nytt misslyckades med att vinna på hemmaplan.

Monacos Grand Prix blev dramatiskt och stökigt. Stadsloppets start blev uppskjuten på grund av kraftigt skyfall, men när väl racet började så höll Ferraris Charles Leclerc sig kvar längst fram efter att ha startat i pole position.

I förhållanden där det var svårt att köra om motståndarna behöll monegasken – som brutit de tre senaste årens grand prix-lopp i Monaco – ledningen fram till nittonde varvet, sedan tog stallkamraten Carlos Sainz över den.

Men bara i några varv, sedan blev han omkörd av Red Bulls Sergio Perez. Mexikanen lyckades hålla konkurrenterna bakom sig fram tills att att loppet bröts på grund av röd flagga.

Perez tredje seger

Mick Schumacher började spinna med sin bil kort före en kurva, han kraschade otäckt och bilen delades i två bitar vid kollisionen i kurvan. Schumacher klev ut ur bilen och rörde sig oskadd, om än kanske en aning omtumlad av händelsen.

Efter det startade loppet om, och i stället för att åka klart alla 77 varv så körde F1-stjärnorna i drygt en halvtimme till. Perez etta vid omstarten, och etta även i mål – och han kunde fira sin tredje GP-seger.

Carlos Sainz, Ferrari, blev tvåa och Max Verstappen, Red Bull, trea.

I världsmästerskapets totalställning leder fortfarande Verstappen, nio poäng före Leclerc.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.