Bröderna Timmy och Kevin Hansen får köra fabriksbilar kommande säsong. Foto: SVT och fiaworldrallycross.com

Peugeot hårdsatsar på rallycross-VM – bröderna Hansen får fabriksbilar

Uppdaterad
Publicerad

Kampen om VM-titeln i rallycross blir i år tuffare än någonsin. I dag står det klart att Peugeot hårdsatsar med tre nya fabriksbilar där Timmy och Kevin Hansen får fortsatt nytt förtroende tillsammans med Sébastien Loeb.
– Otroligt viktigt för sporten och en stor lättnad att bröderna Hansen får vara kvar i teamet, säger SVT Sports expert Jonas Kruse.

Peugeot vill med sina tre nya fabriksbilar utmana Volkswagen och Audi om VM-titeln i rallycross.

– Det är en ära att få representera Peugeot. Jag har aldrig tävlat på en så hög nivå tidigare. Vi förväntar oss att bilen ska bli bättre och det ökar verkligen våra chanser att göra bra ifrån oss, säger Timmy Hansen i ett pressmeddelande.

– Jag ser fram emot att sitta bakom ratten i första omgången i Barcelona, då får vi se hur vi matchar de andra.

Kruse: ”Viktigt för sporten”

SVT Sports expert Jonas Kruse tycker att det är positiva besked för hela motorsporten.

– Det är otroligt viktigt för sporten. Att ännu ett team gör den här satsningen ökar intresset för sporten då fler kommer kunna slåss om titeln, säger SVT Sports expert Jonas Kruse.

– Det är också väldigt kul och en stor lättnad att bröderna Hansen får vara kvar, att de vågar satsa på de här unga killarna eftersom de verkligen är nästa generationen.

”Intressant att se Kevin”

Timmy Hansen och fransmannen Sebastien Loeb, som kom fyra i fjol, kommer vara de första två som kör i de nya bilarna. Sedan kommer den yngre brodern Kevin Hansen få chansen senare under säsongen.

– Självklart kan de utmana om titeln. Det var Peugeots enda chans att på riktigt kunna utmana. Eftersom det är nya bilar kanske det dröjer lite innan de känner sig hemma i bilarna, men 2019 tror jag att de kommer utmana på riktigt.

– Timmy är den med erfarenhet, men det ska bli riktigt intressant att se Kevin med samma förutsättningar. Förra året hade Kevin en gammal bil och nu ska han få köra en lika bra bil som Timmy och Sebastien.

– En annan smart detalj, som jag har saknat i flera år, är att bilarna ska ha olika färg vilket kommer göra det lättare för åskådarna att urskilja vilken förare som kör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer