Kyle Larson. Foto: TT

Nascarföraren sparkas efter rasistiskt uttryck

Uppdaterad
Publicerad

Först stängdes föraren Kyle Larson av på obestämd tid efter att ha använt ett rasistiskt uttryck under ett virtuellt lopp. Sedan portades han från hela Nascar.

Nu får den 27-årige amerikanen sparken från stallet Chip Ganassi Racing.

”Efter mycket övervägande har Chip Ganassi Racing beslutat att avsluta samarbetet med föraren Kyle Larson”, skriver teamet i ett uttalande.

Den amerikanska Nascar-säsongen är som i stort sett all sport tills vidare uppskjuten på grund av coronapandemin. I stället har motorserien flyttat till datorerna där förarna deltar i lopp som strömmas live på internet. Det var under en sådan tävling som Larson kunde höras fälla en rasistisk kommentar när han trodde att hans mikrofon var avstängd.

Under måndagen lade han upp en video på sociala medier där han bad om ursäkt för sitt ordval, men sedan dess har han även tappat ett flertal sponsorer. Larson har varit en av Nascars större profiler sedan han 2014 utsågs till årets rookie inom huvudserien Sprint Cup.

ARKIV: Indycar-stjärnorna tävlade i virtuell iRacing (29 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.