Följ avgörandet i Svenska Rallyt

En sträcka skiljer belgaren Thierry Neuville från seger i Svenska Rallyt. Efter den 18:e sträckan leder Neuville med över 16 sekunder före Craig Breen – och i nuläget talar allt för att belgaren tar sin första seger i det Svenska Rallyt när den sista sträckan avgörs i Torsby.

Thierry Neuville skaffade sig en rejäl ledning i Svenska Rallyt under lördagen, efter bland annat sin spektakulära styrning över Colins Crest. Efter den 16:e specialsträckan i Torsby på lördagskvällen hade Neuville en ledning på 22,7 sekunder till tvåan Craig Breen. SVT Sports expert Jonas Kruse förutspådde att den första sträckan på söndagen i Likenäs skulle bli avgörande med en kraftig attack från bakomvarande förare.

Och attacken kom. Neuvilles ledning krympte till 14,8 sekunder på den första sträcka under söndagsmorgonen. Men nu har Neuville återtagit initiativet och har ökat ledningen till 16,2 sekunder före Craig Breen.

Och nu kommer Neuville köra på säkerhet på den sista sträckan. Han kommer inte gå för bonuspoäng på Torsbysträckan.

– Absolut inte. Vi har säkrat luckan bakåt, och kommer köra försiktigt, säger Neuville till wrc.com.

Norrmannen Andreas Mikkelsen ligger 29,6 sekunder bakom Neuville på sin tredjeplats.

Tidemand mot andraplatsen

I WRC2 jagar Pontus Tidemand ledande japanen Katsuto. Inför den sista sträckan ligger Tidemand fortsatt tvåa, tio sekunder bakom Katsuta, och det ser ut som att Tidemand får nöja sig med andraplatsen i rallyt. Tidemand har 17 sekunders försprång på trean i tävlingen, norske Veiby.

– Det kommer nog sluta så här. Jag försökte verkligen, men det är inte så mycket att göra åt, säger Tidemand, som har givit upp tanken på seger i rallyt.

Kommande sträckor:

SS19 (sista): Torsby 2 – 12.18

SVT sänder direkt från dagens sista sträcka i rallyt med start klockan 12.00 i SVT1.

Ställning Svenska Rallyt

Visa

Efter SS17:
1. Thierry Neuville 2.46.08,7
2. Craig Breen +16,2
3. Andreas Mikkelsen +29,6
4. Hayden Paddon +46,1
5. Esapekka Lappi +49,0

WRC2
1. Takamoto Katsuta 2.55.02,7
2. Pontus Tidemand +10,1
3. Ole Christian Veiby +27,8
4. Mattias Adielsson +1.50,0
5. Janne Tuohino +2.23,6

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer