Neuville i täten efter åtta sträckor

Uppdaterad
Publicerad

Thierry Neuville leder Svenska Rallyt när fredagens dagsetapp är avslutad. Han leder med 4,9 sekunder före norrmannen Andreas Mikkelsen när åtta sträckor är körda.

– Vi har gjort det bästa vi kan. Vi fajtas i toppen, och det måste vi vara nöjda med, säger Thierry Neuville till SVT Sport.

I morse var fredagskvällens succéman, estländaren Ott Tänak, fortsatt snabb på de två inledande sträckorna, men därefter har Toyotaföraren mattats.

Istället tog belgaren Thierry Neuville över täten. Norske Andreas Mikkelsen knappade in rejält på sträcka sex, men på den sjunde kom Neuville tillbaka med en snabb tid och han behöll det försprånget även på sträcka åtta, dagens sista. Ledningen efter fredagens etapp är 4,9 sekunder.

Svenska rallyt

– Efter de förutsättningar som bjuds så är vi nöjda, det var lite lurigt på slutet med mycket lös snö som gjorde det riktigt halt och del mörker. Men jag kände mig bekväm i bilen och vi har bra fart, säger Thierry Neuville inför morgondagens fortsättning.

Norske Andreas Mikkelsen var annars nöjd med sin styrning under fredagen.

– Vi har kört bra och ligger två. Det blir spännande imorgon. Man måste köra med insidan av huvudet, men kanske kommer vi att ta lite större chanser i morgon, säger Andreas Mikkelsen till SVT Sport.

Tidemand tvåa i WRC2

Noterbart är att VM-ledaren och regerande världsmästaren Sebastien Ogier inte är bättre än tolva efter åtta specialsträckor, och är över minuten efter Neuville.

I WRC2 ligger Pontus Tidemand tvåa efter SS8, och har knappat in på japanen Katsuta. Tidemand ligger nu 4,0 sekunder efter Katsuta.

Tävlingen återupptas i morgon lördag där sträcka nio inleds 07.54 från Torntorp.

SVT sänder ett sammandrag från dagens tävlingar i SVT2 klockan 21.45 i kväll.

Ställning Svenska Rallyt

Topp fem efter SS 8:

WRC:

1. Thierry Neuville 1.16.13,1

2. Andreas Mikkelsen +4,9

3. Hayden Paddon +12,1

4. Craig Breen +12,6

5. Mads Östberg + 13,2

WRC2:

1. Katsuta 1.20.21,5

2. Pontus Tidemand +4,0

3. Veiby +7,2

4. Huttunen +12,6

5. Abbring +38,6

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt

Mer i ämnet