Galen krasch i finska rallyt – fällde ett träd

Uppdaterad
Publicerad

Finska VM-rallyt bjuder ofta på spektakulära hopp och avåkningar.
Redan första dagen var Thierry Neuville, 27, med om en otäck krasch och fällde ett träd.
Och det var ingen slump att det var just belgaren som var i farten.

Regnskurar har gjort terrängen på finska VM-rallyt glashal. Förarna har sagt att det är som att köra på is. Något som belgaren Thierry Neuville fick känna på under torsdagens shakedown (teststräcka).

Efteråt erkände Neuville att han och kartläsaren Nicolas Gilsoul hade änglavakt:

– Det var en rejäl avåkning. Jag kom i kurvan i 160 kilometer i timmen och åkte av i ungefär 80. Det fanns ingenstans att ta vägen för det stod träd vid sidan av vägen, säger Neuville till wrc.com.

Och fortsätter:

– Det var mycket sämre grepp än vad jag trodde. Jag såg de andras bromsspår och försökte anpassa mig men hamnade för långt ut i svängen och åkte av.

Har kraschat flera gånger förr

Den 27-årige belgaren har varit med om otäcka situationer förr. Under Rally Deutschland för tre veckor sedan fick han tvärnita för att inte krocka med en traktor på en smal landsväg. Och i början av juli rullade han flera varv under Polens VM-rally men kunde avsluta loppet – med en stor del av staketet hängades efter sig.

I augusti förra året var han inblandad i ytterligare en otäck krasch när han rullade flera varv, även det under Rally Deutschland. Den gången repade han sig och vann hela tävlingen.

Hyundai får nu arbeta hårt för att reparera bilen om ”kraschkungen” Neuville ska fortsätta tävla i kväll.

Se dagens krasch ovan samt kraschen från Polens VM-tävling. SVT Sport sänder upplösningen av finska rallyt direkt söndag 2 augusti 12.00-13.00. Sammandrag från finska VM-rallyt: 22.40-23-35, söndag 2 augusti.

Belgaren Thierry Neuville har varit inblandad i otäcka krascher förr. Här är några från de senaste tolv månaderna.

21 augusti 2014: Kör av vägen under Rally Deutschland, rullar flera varv men repar sig och vinner hela tävlingen.

5 juli 2015: Kraschar och rullar några varv under polska VM-rallyt men skadorna på bilen är bara kosmetiska. Neuville kör vidare och avslutar loppet trots att en stor bit av staketet hänger efter bilen.

9 juli 2015: Från ingenstans dyker en traktor upp mitt i vägen under en teststräcka. En framstörtande Neuville får tvärnita och undviker en kollision med bara några meter. Även detta på Rally Deutschland.

30 juli 2015 (i dag): Fäller ett träd i de finländska skogarna när han får sladd på bilen under torsdagens shakedown.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rally-VM

Mer i ämnet