Foto: RallyX on Ice

Nya RallyX on Ice sänds i SVT

Publicerad

SVT kommer att sända finalen i RallyX on Ice, som körs i norska Gol den 3 mars. – En intressant serie med likvärdiga bilar och en skön blandning av namnkunniga förare och yngre förmågor, säger SVT:s expert Jonas Kruse.

RallyX on Ice är en efterlängtad ny serie, som har premiär nu 2018. En stjärnfylld startlista är att vänta med IndyCar-seriens mästare Josef Newgarden, trefaldige Indianapolis 500-vinnaren Hélio Castroneves och rallycrossstjärnorna Timmy Hansen och Kevin Eriksson.

– Vi är väldigt glada över att vi kan visa finalen i det här nya evenemanget, säger SVT Sports projektledare, Tobias Alsing.
– Vi tycker att RallyX on Ice kommer att vara ett bra komplement till vår regelbundna täckning av FIA World Rallycross Championship.

Oliver Eriksson fick en drömstart när RallyX on Ice inleddes i Östersund i söndags. 19-åringen tog tidigt kommandot i finalen och imponerade när han körde hem premiärsegern, sju sekunder före Sondre Evjen, Norge. Trea var Cyril Raymond, franske Europamästaren i RX2 och en av förhandsfavoriterna.

RallyX on Ice

Visa

3 feb, Östersund
10 feb, Höljes
25 feb, Ål, Norge
3  mars,  Gol, Norge - sänds i SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer