Oliver Solberg och Sébastien Ogier.

Ogier övertygar i Monte Carlo

Uppdaterad
Publicerad

Åttafaldiga världsmästaren Sébastien Ogier har vunnit Monte Carlo-rallyt åtta gånger och efter åtta körda sträckor har fransmannen en övertygande ledning i årets VM-premiär.

Oliver Solberg fick en tung start i WRC2, men har kört upp sig rejält – från 21:a till sjunde plats.

Ogier tog ledningen redan under torsdagskvällens två inledande kvällsträckor och fransmannen fortsatte att imponera under den första fulla dagen.

– Jag är väldigt nöjd. Risken för punktering (på sista sträckan) var stor så jag tog det lite lugnare. Jag är glad att ha bilen hel tillbaka ikväll, sa Ogier till WRC efter dagens sista sträcka.

Ogier vann fyra av fredagens sex specialsträckor och leder inför lördagsetappen med hela 36 sekunder. Regerande världsmästaren Kalle Rovanperä ligger tvåa och Thierry Neuville på tredje plats, knappt två sekunder bakom finländaren.

Solberg urstark i WRC2

Oliver Solberg som i år kör i WRC2 fick en tuff start på rallyt igår med en punktering som kostade väldigt mycket tid. Han inledde därför dagen på en 21:a plats.

Men Oliver Solberg och kartläsaren Elliott Edmondson stod för en imponerande insats på de svårbemästrade sträckorna under fredagen.

Solberg radade upp sträcksegrar och var snabbast av RC2-bilarna på fem av sex sträckor. Den enda sträcksegern han släppte ifrån sig var den på SS5, där klassledande Nikolay Gryazin var 0,9 sekunder snabbare.

Solberg avancerade i och med dagens styrkebesked till en sjundeplats i totalen i WRC2.

Leder gör Nikolay Gryazin.

I morgon väntar sex specialsträckor på totalt 105,34 fullfartskilometer.

På söndag sänds ett sammandrag från Monte Carlo-rallyt i SVT Play klockan 18.00.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.