Oliver Eriksson har dubbla fokus i år

Oliver ”Ollie” Eriksson utmanar i RallyX Nordic

Det kommer handla mycket om Oliver i RallyX Nordic även i år. Oliver Solberg var ju närmaste utmanare till vinnaren, norske Thomas Bryntesson under fjolåret. Nu kliver Oliver ”Ollie” Eriksson in i handlingen och satsar för fullt i Supercar.

Premiären sker i Höljes till helgen.

– Det är väldigt kul att få komma hem till Sverige igen och göra mig ett namn här också. Det gäller att ha en riktigt hög lägstanivå för att vinna serien, säger ”Ollie” till SVT Sport.

Han är bara 19 år men redan mästare. 2015 tog han hem litesmästerskapet (RX2) i Global Rallycross i USA. 2016 blev han tvåa i serien för att sen ta steget till Supercar.

Men efter att Global Rallycross försvann kom Oliver hem till Sverige för en ny utmaning: Att vinna på hemmaplan.

Ska bli världsmästare

– Min första insats i Supercar gick ju bra, när jag vann RallyX-premiären i Grenland, Norge, förra säsongen, säger ”Ollie” som kör för OMSE-stallet.

Året började på bästa sätt för Eriksson som tog hem slutsegern i vinterserien RallyX On ice. Förutom starten i RallyX Nordic ska Oliver också köra RX2-mästerskapet i VM-serien.

– Slutmålet är att bli världsmästare i Supercar. Det är vi många som drömmer om. Men jag ska lyckas!

RallyX Nordic 2018

Visa

6 maj – Höljes
3 juni – Arvika
24 juni – Grenland, Norge
12 augusti – Nysum, Danmark
26 augusti – Kouvola, Finland
7 oktober – Tierp

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer