Robert Miskowiak föll och fastnade med sin cykel under luftstaketet i Vetlandas match mot Dackarna. Här är han i Rospiggarnas dräkt från förra säsongen. Foto: Bildbyrån

Allvarlig olycka i Smålandsderbyt

Uppdaterad
Publicerad

En allvarlig olycka inträffade i det andra heatet i derbyt mellan Vetlanda och Dackarna då hemmalagets Robert Miskowiak klämdes fast mellan staketet och sin motorcykel.

Det var direkt i det andra heatets första kurva som hemmalagets Robert Miskowiak och Dackarnas Joel Kling hakade i varandra, på det lite reghnhala underlaget på Vetlandas motorstadion. Båda föll och gled ganska kontrollerat mot, och under, luftstaketet.

Först såg det inte så allvarligt ut, men det visade sig att de båda förarna fastnat mellan staketet och sina respektive cyklar, och då en speedwaymotorcykel har en het motor fanns det risk för brännskador.

Ambulans kom in på banan och efter en liten stund kunde Dackarnas Joel Kling halta bort från olycksplatsen. Medan Robert Miskowiak låg kvar länge.

Till sist, efter nästan en halvtimme, kunde Miskowiak föras bort med ambulans, inför den stora hemmapubliken.

Matchspeakern förklarade att det inte var någon större fara med Miskowiak, men han kom inte till start för omstarten. Och inte heller till några fler heat under matchen då han fördes iväg tilll sjukhus med ambulans. Senare under kvällen kom lugnande besked.

– Han har slagit i huvudet, men kommer att åka hem till Polen redan i kväll för egen maskin, säger Vetlandas lagledare Mikael Karlsson till Kvällsposten.

När matchen sedan kom igång igen var gästerna Dackarna det bättre laget, anförda av Greg Hancock. Matchen slutade 47–43 till Dackarna som därmed fick revansch från i tisdags.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.