Mikael Persson när han vann Gotland Grand National i oktober – inatt vann han Novemberkåsan Foto: TT

Persson vann klassiska kåsan

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Persson vann klassiska endurotävlingen Novemberkåsan efter en dramatisk avslutning inatt. På den tolfte sträckan fick Albin Elowson, som var i stor ledning, motorproblem och tvingades avbryta. Persson från Karlskoga passerade och var först över mållinjen efter 14 sträckor.

– En lång och tuff tävling och det betyder jättemycket och svårt att sätta ord på, säger Novemberkåsans vinnare till Radiosporten.

Så sent som för två veckor sedan vann Mikael Persson Gotland Grand National, för andra gången. Men segern i natt i Novemberkåsan var Persson första i den leriga klassikern, som avgjordes i skogarna utanför Gävle.

Segern i Kåsan fullbordar ett fantastiskt år för Persson  som förutom de senaste segrarna varit framträdande i lag-VM och vunnit SM-guld.

– Det har varit ett helt galet år och kunna vinna här också, nej, det är nog en oslagbar säsong, säger Persson till SR.

Tävlingen var klar först klockan halv fyra natten mot söndag.

Länge såg det ut som att Albin Elowson från Skövde skulle vinna segern i natt. Han ledde stort på den tolfte av fjorton sträckor men då gav plötsligt motorn upp.

– Det är en tomhet som inte går att beskriva. När man känner att man nästan kan ta på det men ändå är det så långt bort, det är väldigt jobbigt, säger Elowsson till Radiosporten.

ARKIV: Kungen av Novemberkåsan vann igen (1 december 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.