Foto: TT

Pierre Cherpin död efter krasch i Dakarrallyt

Uppdaterad
Publicerad

För fem dagar sedan kraschade fransmannen Pierre Cherpin under Dakarrallyt.

Nu har han avlidit, meddelar rallyts organisatörer.

Det var under den sjunde sträckan av det klassiska Dakarrallyt som den franske motorcykelföraren Pierre Cherpin, 52, kraschade och slogs medvetslös.

”Medan han fördes med ambulansflyg från Jeddah till Frankrike avled Pierre Cherpin av de skador som orsakades av hans fall under den sjunde sträckan”, skriver arrangörerna i ett meddelande på deras hemsida.

Allvarliga huvudskador

På Dakarrallyts hemsida skriver arrangörerna att Cherpin, som deltagit i Dakarrallyt fyra gånger tidigare, kraschade i 178 kilometer in i söndagens sträcka och var medvetslös när läkarna hittade honom. Han fördes sedan till ett närliggande sjukhus i Saudarabien där man konstaterade allvarliga huvudskador.

Han opererades sedan akut och försattes i konstgjord koma och hans tillstånd bedömdes sedan som stabilt under ett par dagar, men att han avled när han sedan skulle flyttas till ett franskt sjukhus.

Under de dryga 40 år som Dakarrallyt körts har ett 60-tal personer avlidit. I fjol avled två personer i samband med rallyt, men före det hade ingen avlidit på fem år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.