Tidemand tvåa i WRC 2 – hoppas på huvudklass nästa säsong

Uppdaterad
Publicerad

Det står nu klart. Pontus Tidemand kommer att bli tvåa i World Rally Championship 2, WRC 2. Detta efter att hans team meddelat att han inte kommer att köra den sista VM-deltävlingen.

Efter ett besked från Skoda Motorsports, att fjolårsmästaren i WRC 2 Pontus Tidemand inte kommer att köra den sista VM-deltävlingen i Australien, står det klart att svensken blir tvåa i totalställningen.

Tidemand kör inte heller helgens lopp i Spanien och därmed är säsongen slut.

Mästare blir i stället stallkamraten och tjecken Jan Kopecky som i nuläget är 14 poäng före Tidemand.

”Väldigt stolta”

– Vi har sett en fantastisk kamp mellan Pontus Tidemand och Jan Kopecky om WRC 2-mästerskapet. Vi lovade båda förarna att få köra sex rallyn och Jan gör sitt sjätte i Spanien. Han kan inte nås av Pontus längre för han har redan gjort sina sex tävlingar, säger Skoda Motorsports chef Michal Hrabanek till teamets hemsida.

– Vi är väldigt stolta över att Skoda kan försvara både förar- och teamtiteln i WRC 2. Att vi har vunnit tio av elva tävlingar så här långt.

Tidemand hoppas nu på att köra huvudklassen, WRC, nästa säsong.

– Givetvis vill vi upp i största klassen. Vi jobbar på saken. Jag hoppas att chansen kommer att komma, säger svensken till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.