Pontus Tidemand (höger) och kartläsaren Jonas Andersson. Foto: Skoda Auto

Pontus Tidemand lämnar Skoda

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske stjärnföraren Pontus Tidemand, 27, lämnar stallet Skoda.
– Tack till alla i teamet för fyra fantastiska år, skriver han på Twitter.

Tvåa i WRC2-VM i rally 2018 och vinnare av WRC2 år 2017.

Trots de senaste framgångarna för Pontus Tidemand blir det ingen framtid med Skoda. Efter fyra år tillsammans lämnar svensken nu stallet.

”Efter fyra framgångsrika säsonger har det blivit dags för oss att skilja vägar. Teamet kommer alltid ha fina minnen av den unga svensken stora framgångar bakom ratten”, skriver det tjeckiska stallet på sin hemsida.

Oklar framtid

– Inte ett helt oväntat besked men ändå lika tråkigt. Det viktiga nu är vad som väntar härnäst. Jag hoppas att Pontus och hans management team har ett annat kontrakt på gång. Pontus Tidemand är en alldeles för bra chaufför för att stå helt utan kontrakt, säger SVT Sports motorexpert Jonas Kruse.

Även Tidemand själv har uttalat sig via sin Twitter.

”Tack till alla i teamet för fyra fantastiska år i en fantastisk bil! Vi har haft ett fenomenalt lagarbete och fått stora framgångar tillsammans. Det har varit en ovärdelig erfarenhet”, skriver svensken.

Vad som händer med 27-åringen framöver är ännu oklart.

SVT Sport har sökt Pontus Tidemand.

FAKTA: PONTUS TIDEMAND

Visa

Född: 10 december 1990 (27 år).
Co-driver: Jonas Andersson.
Första WRC-start: Svenska Rallyt 2012.
Totalt antal starter WRC2 och WRC: 45 (med Wales Rally GB 2018).
Pallplatser i Rally VM: 31 (21 WRC2, 8 JWRC, 1 SWRC).
Titlar: Världsmästare WRC 2 2017, Asia-Pacific Rally Champion 2015, Juniorvärldsmästare i rally 2013, Svensk mästare i rallysprint 2015 och 2013, Svensk mästare i rally 2011.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer