Daniel Röjsel, SMK Dala Falun, under SM-veckan 2017. Foto: Bildbyrån.

Rallyprofilen tar ett break – missar SM

Uppdaterad
Publicerad

Helgens SM-premiär i rally blir en stark profil fattigare.

Talangen Daniel Röjsel har tagit ett break från sporten.

– Jag kommer igen om jag får tillbaka intresset och motivationen som behövs för att tävla på den här nivån, säger Röjsel till SVT Sport.

På sociala medier berättar Daniel Röjsel, 24, att han ”inte hittar glöden” efter provkörningen inför SM-deltävlingen i Vännäs.

Den dubble svenske mästaren i rallysprint kör inte heller SM-veckan i Luleå och Boden i slutet av mars.

– Jag kommer igen om jag får tillbaka intresset och motivationen som behövs för att tävla på den här nivån. Men jag gör inget halvdant som den tävlingsmänniska jag är, säger Röjsel till SVT.

Fick inte ihop budgeten

Röjsel, som tävlar för SMK Dala, Falun, hade stora planer och satsade på en styrning i junior-VM (JWRC) 2019. Han tillhörde svenska landslaget och visade att han var mogen för en internationell satsning. Men Röjsel fick inte ihop budgeten och tvingades ladda om på hemmaplan i SM-serien.

I somras var han på väg mot ett tredje raka guld på SM-veckan i Malmö när motorn havererade. Nu är fortsatta rallykarriären ett stort frågetecken för Röjsel.

KLIPP: Evans vann Svenska rallyt (16 februari, 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.