Racingsvenskens succé fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Sju race.

Sju segrar.

Linus Lundqvist är glödhet i den amerikanska Formel 3-serien.

Linus Lundqvist fortsätter att dominera på de amerikanska racingbanorna. Lundqvist tog sin sjunde raka seger av sju möjliga när han vann också det andra racet på Barber Motorsports Park i Alabama.

– Kolla farten vi hade i dag. Bilen kändes jättebra. Hemligheten bakom framgångarna är hårt jobb, inte bara från mig utan från hela teamet. Vi kommer till varje bana med bästa möjliga förutsättningar, sade Linus Lundqvist till Framericas. efter den sjätte segern.

Har kört in 175 poäng

När Lundqvist tog sin sjunde raka seger skapade han direkt från start en lucka ner till David Malukas och Victor Franzoni som jagade närmast bakom.

Med en imponerande insats satte Lundqvist ett nytt banrekord och putsade den tid som han satte dagen innan. Nya tiden: 1:18.916 sekunder.

Lundqvist vann till slut med fem sekunder ner till sin lagkamrat Nicky Hays på andraplatsen och har nu kört till sig 175 poäng totalt så här långt av säsongen. I natt, svensk tid, har Lundqvist chans att ta ytterligare en seger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.