Linus Lundqvist med tre nya segrar i USA Foto: Linus Lundqvist Racing

Racingtalangen fortsätter vinna i USA

Uppdaterad
Publicerad

Linus Lundqvist har ännu inte förlorat sedan stockholmaren åkte sig till USA för att delta i den amerikanska formelbilsserien.

Efter att ha skaffat sig pole position vann 21-åringen tre lopp i Ohio och satte snabbaste varv i två av dem.

– En helt, helt otrolig helg igen, säger Lundqvist i ett pressmeddelande.

Det verkar inte som att något kan stoppa Linus Lundqvist. Sedan 21-åringen från Tyresö utanför Stockholm tagit sig över till USA har han vunnit allt i den amerikanska formelbilsserien.

I helgen var det tävlingar i Virginia och svensken kopplade grepp om loppen direkt när han tog hem pole position i kvalet där han även slog nytt varvrekord. Lundqvist vann sedan alla tre lopp men blev hårt utmanade i söndagens avslutade race där svensken tog hem loppet med endast två tiondelar.

– Det var det tuffaste racet jag någonsin kört. Jag fick använda alla knep i boken för att hålla Joshua (tvåani loppet) bakom mig, men det gick och den här segern kommer jag att minnas länge, säger svensken i ett pressmeddelande.

Linus Lundqvist leder nu förarmästerskapet hela 49 poäng före tvåan David Malukas.

Nästa deltävling för Formula Regional Americas körs på Barber Motorsports Park den 1-2 augusti.

KLIPP: SVT Sport träffar Linus Lundqvist – tävlar ensam i natten (19 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.