Kampen om VM-titeln går mellan Johan Kristoffersson och Petter Solberg. Foto: Pressbild

Experten: ”Tror inte Kristoffersson avgör”

Uppdaterad
Publicerad
Johan Kristoffersson har vunnit fem av nio deltävlingar hittills i rallycross-VM och då förarna nu åker till den lettiska huvudstaden Riga kan han avgöra mästerskapet.
– Det ska bli intressant att se hur han hanterar det. Alla vet att han är nära VM-titeln nu och då kan det fortfarande låsa sig, säger SVT:s expert Jonas Kruse.

För att vinna titeln måste Johan Kristoffersson utöka avståndet till tvåan, stallkamraten Petter Solberg, med 15 poäng. Just nu leder svensken VM-serien med 46 poäng.

– Jag tror inte att han avgör redan nu. Solberg är för taggad och han måste ju försvara sin andraplats. Banan kräver en precis körning och det passar en rutinerad Solberg, säger Kruse.

Stallet är det viktigaste

Solbergs och Kristofferssons Volkswagen kan också säkra stallmästerskapet. De är just nu 112 poäng före Peugeot-Hansen och om de håller det avståndet så har de vunnit med två deltävlingar kvar.

– Petter och jag jobbar hårt och mot samma mål. Det viktigaste i Lettland är fler poäng till stallet och ett till steg mot min dröm, säger Kristoffersson till tävlingens webbplats.

SVT sänder

13.00-15.00 i SVT2/1, SVT Play och svtsport.se.

Kommentator: Johan Ejeborg
Expert: Jonas Kruse

Ställning, förare

Visa

1. Johan Kristoffersson, 241 poäng
2. Petter Solberg, 195 poäng
3. Mattias Ekström, 180 poäng
4. Sebastien Loeb, 169 poäng
5. Timmy Hansen, 155 poäng

Ställning, stall

Visa

1. PSRX Volkswagen Sweden, 436 poäng
2. Team Peugeot-Hansen, 324 poäng
3. EKS, 266 poäng
4. Hoonigan Racing Division, 241 poäng
5. MJP Racing Team Austria, 180 poäng
6. Stard, 136 poäng

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer