Svensksuccé i rallycross-VM – dubbelt i topp

Uppdaterad
Publicerad

Det avslutades precis som det gjort ut hela säsongen – med Johan Kristoffersson högst upp. Segern var rallycrosskungens elfte på tolv lopp i rallycross-VM. Mattias Ekström blev tvåa i Kapstaden och därmed också tvåa i totalställningen.

– Helt otroligt alltså, det är osannolikt – vilken idrottsman han är. I den tuffaste konkurrensen någonsin, han är en stor idrottsman. Kanske en av de största genom alla tider – och då tänker jag inte bara på Motorsport.

Orden är Jonas Kruses, SVT Sports expert, och handlar om Johan Kristoffersson, som i den avslutande tävlingen av säsongens rallycross-VM tog sin elfte seger av tolv möjliga.

”Betyder mycket för mig”

– Det är känslosamt. Det har varit en fantastisk säsong. Jag måste tacka ett fantastiskt team. Den här segern betyder mycket för mig, säger Johan Kristoffersson i SVT:s sändning efter loppet. 

Tvåa blev Mattias Ekström. I finalen stod svensken för en mäktig upphämtning – från sjätte till andra plats. Han blir därmed också tvåa i totalställningen bakom Johan Kristoffersson och blir silvermedaljör för andra året på raken.

Oliver Eriksson vann RX2-mästerskapet

– Starkt gjort av Ekström. Han vände en tung inledning med hårt arbete, säger Jonas Kruse.

Sebastien Loeb blev trea i racet.

I skuggan av Kristoffersson vann Oliver Eriksson RX2-mästerskapet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.