Johan Kristoffersson i täten i Höljes. Foto: Sören Emmervall

Hansen utmanar Kristoffersson i Höljes

Uppdaterad
Publicerad

Johan Kristoffersson före Timmy Hansen.

Och Timmy Hansen före Kristoffersson.

När de första kvalheaten avgjordes i rallycross-VM på Höljesbanan var de båda svenskarna snabbast av alla.

VM-premiären i Barcelona blev en kamp mellan trefaldige världsmästaren Johan Kristoffersson och bröderna Timmy och Kevin Hansen.

När första dagen i årets andra VM-deltävling i Höljes är avslutad är det en fortsatt kamp mellan Kristoffersson och Hansens. 

Och SVT-experten Jonas Kruse tror att kampen om slutsegern imorgon söndag också står mellan dem.

– Kristoffersson var starkare i starterna i dag. Hansens gör ett bra jobb ute på banan. Där är de närmare än de varit innan. Det blir en riktig fajt imorgon. Hansens måste göra bättre starter, annars får de problem. Men lyckas de med starterna det så kommer det här att avgöras på mållinjen, säger Jonas Kruse till SVT Sport.

Johan Kristoffersson vann lördagens första kvalheat, Q1, och satte också lördagens snabbaste tid. 

– Det kändes riktigt bra. Jag hade en bra start i Q1 och satte snabbaste tiden. Det kändes riktigt bra. Jag hade en bra start i Q2 också, sedan var det en tajt fajt med Timmy där och jag var tvåa. Etta och tvåa, det känns bra, säger Kristoffersson till SVT Sport.

”Hade en kanonavslutning”

Timmy Hansen rådde inte på Kristoffersson i Q1, men slog tillbaka med seger i Q2, efter en tajt incident med Kristoffersson.

– Jag hade en kanonavslutning. I första heatet tappade jag mot Johan. Sedan hade jag ett bra och rent i andra, och tog hela tiden. Det var tajt in i jokern, men det var gött att avsluta med seger, säger Timmy Hansen.

Johan Kristoffersson och Timmy Hansen är i delad ledning efter Q2. Båda står på 95 kvalpoäng. Trea är finländaren Niclas Grönholm på 82 poäng efter en tredje- och en fjärdeplats i de inledande kvalheaten. Kevin Hansen är längre ned som sexa.

Timmy Hansen är segerviss inför söndagens upplösning, med fortsatt kval, semifinaler och final. 

– Nu vinner vi imorgon, säger Timmy Hansen  till SVT Sport.

KLIPP: Experten: ”Han är hotet mot Sverige” (20 augusti)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.