Daniel Ricciardo blir av med sin sjätteplats i Japans GP på Suzukabanan. Foto: TT.

Renaultförarna diskas efter Japans F1-lopp

Uppdaterad
Publicerad

Renault diskas från Japans F1-lopp 13 oktober efter att ett otillåtet bromsssystem upptäckts i bilarna. Det innebär att Daniel Ricciardo blir av med sin sjätteplats och Nico Hulkenberg blir av med tiondeplatsen.

Funktionärerna upptäckte att Renaults justering för bromsförspänning strider mot reglerna om att förarna ska köra bilen ensam och utan hjälpmedel.

Renault har fram till eftermiddag på sig att överklaga beslutet. Om beslutet står fast kommer Ferraris Charles Leclerc att flyttas upp från sjunde till sjätte plats.

Renault överväger att överklaga: ”Bromssystemet var helt enligt Fias (internationella bilsportförbundet) regelverk men bedömdes ändå av funktionärerna att strida mot reglerna” twittrar Renault.

Det kommer inte att påverkar konstruktörs-VM eller täten av förar-VM där det är dubbelt Mercedes i topp med Lewis Hamilton och Valtteri Bottas, de enda som kan ta hem titeln.

Bottas vann i Japan (13/10-2019):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.