Felix Rosenqvist jagar pallplats i Indianapolis Foto: TT

Revanschsugen Felix Rosenqvist jagar pallplats

Uppdaterad
Publicerad

På lördag är det dags för den andra deltävlingen av Indycar-säsongen.

Felix Rosenqvist jagar revansch efter förra loppets snöpliga utgång.

– Nu är det ute ur systemet och jag har börjat tänka framåt, säger han till SVT Sport.

Indycar-mästerskapet rullar vidare till helgen med säsongens andra lopp, på Indianapolis motor speedway. Det är inte det legendariska Indy500 som ska köras, utan tävlingen går mestadels på insidan av arenans stora oval. För Felix Rosenqvist är det en bra chans att ta säsongens första pallplats.

– Jag gillar banan, förra året tog jag min första poleposition där. Så jag tror vi har en bra chans att jaga efter pallplats, säger han till SVT Sport.

”Viktigt att man släpper det”

I början av juni kördes det första loppet och det såg länge ut att bli en drömöppning på säsongen för Rosenqvist. Han och teamkollegan Scott Dixon var en klass för sig, men med tio varv kvar tappade Rosenqvist kontrollen över bilen, och en säker pallplats blev en 20:e plats.

– Det var så snöpligt att jag låg tvåa, på oval som inte brukar vara min starka sida. Det hade varit ett superresultat för mig att ta en andraplats där. Men nu är det ute ur systemet och jag har börjat tänka framåt i stället. Det är viktigt att man släpper det, annars kommer man aldrig framåt, säger han.

Precis som för alla andra idrottare blev det ett ovanligt långt uppehåll för förarna innan säsongen drog igång och nu är han mer redo än någonsin.

– Det har varit skönt med ett break och stanna upp lite. Nu känner man verkligen att man har glöden och att det är riktigt kul att vara igång igen. Alla i hela teamet är superladdade och vill bara tävla nu, säger Felix Rosenqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.