Foto: Bildbyrån

Robert Dahlgren stormar mot STCC-titeln

Uppdaterad
Publicerad
Robert Dahlgren är på god väg att ta hem sin första efterlängtade titel i STCC. Med tre deltävlingar kvar är han i ledning. 

– Det skulle betyda fruktansvärt mycket. Att vara tvåa har jag provat och det är ingen rolig känsla. Trea, det är ännu sämre. Det är bara etta som räknas och det är det jag går för, säger Robert Dahlgren till SVT Sport.

Avståndet till tvåan Johan Kristoffersson är 12 poäng inför tävlingshelgen på Gelleråsen i Karlskoga. Men Kristoffersson som rusar mot titeln i Rallycross-VM gör i helgen sitt sista STCC-framträdande för säsongen. Värmlänningen Kristoffersson tänker avsluta den snyggt på sin hemmabana.

– Jag har ett klart mål för helgen och det är att komma upp i mästerskapsledning, säger han i ett pressmeddelande.

Ekblom främste utmanaren

Främste utmanare till mästerskapssegern är kanske i stället Fredrik Ekblom, 32 poäng bakom ledaren Dahlgren. Ett inte helt betryggande avstånd.

– Det kan låta mycket, men du får 25 poäng per seger så det kan gå snabbt åt andra hållet, säger Dahlgren.

En som trodde på Robert Dahlgren som totalsegrare redan innan säsongen är SVT Sports expert Jonas Kruse.

– Han är en kvalkung, en pole position-man. Reglementet i år kräver att man är blad de tio första där. Allting talar för Robert Dahlgren. Det är dags för honom att ta den här efterlängtade titeln. Det är det han saknar, sa Jonas Kruse innan säsongen. 

För tidigt för att köra ”på poäng”

Efter Gelleråsen väntar Anderstorp innan det sjunde och avgörande helgen på Mantorp i mitten av september. 37-årige Dahlgrens taktik för att hålla konkurrenterna bakom sig är glasklar.

– Ju närmare slutet man kommer desto mer kör man ”på poäng”.  Men än så länge är det för mycket poäng att köra om för att köra för säkert. Jag laddar för att ta segrarna och vara före konkurrenterna, inget annat, säger Dahlgren.

Följ tävlingarna från Gelleråsen här på sajten eller på SVT1 med start på söndag klockan 10:55.

Mästerskapsställning STCC

Visa

1. Robert Dahlgren, Seat, 215 poäng

2. Johan Kristoffersson, Volkswagen, 203

3. Fredrik Ekblom, Volkswagen, 183

4. Fredrik Blomstedt, Volkswagen, 123

5. Daniel Haglöf, Seat, 99

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer