Felix Rosenqvist. Arkivbild. Foto: Phil Long/AP/TT

Rosenqvist femma – tappade på slutet

Uppdaterad
Publicerad

Felix Rosenqvist hade ett gyllene läge att ta sin andra pallplats för säsongen i Indycar.

Men Felix blev en förlorare på slutvarven i Indianapolis. Chip Ganassi-föraren tappade från andra till en slutlig femteplats i mål.

– Bra med poäng idag men det var andraplatsen vi skulle haft, konstaterar Felix i ett pressmeddelande.

Regerande mästaren Josef Newgarden tog sin tredje seger för säsongen. Tabelltvåan är nu bara 40 poäng bakom Scott Dixon som hade ett jobbigt lopp och blev nia.

Rosenqvist startade som sjua och jobbade sig uppåt i loppet. Han hade sparat de mjukare röda däcken till sista stinten och det såg lovande ut. Men lyckades inte ta sig förbi Colton Herta i kampen om andraplatsen. Och när ”push to pass”-sekunderna var slut (extra motorkraft i bilen) tappade han även tvåan Alexander Rossi och trean Rinus VeeKay. Herta var närmast utanför pallen.

”Kostade på”

– Jag hamnade i mycket trafik med varvade förare och det kostade på, tyvärr. 

Efter att ha blivit påkörd under startvarvet på Mid-Ohio senast blev det en liten revansch för  Rosenqvist på den tidigare formel 1-banan. Klart bäst i teamet och dessutom tog sig Felix in på topp 10-listan igen. Från elfte till nionde plats i sammandraget.

”Då ska vi lyckas bättre”

Stallkamraten Marcus Ericsson körde i mål som tia efter ett nytt misslyckat kval. Marcus startade som 15:e och måste nog börja hitta rätt i kvalen för att stärka sina aktier om en trygg framtid i serien. Just nu är Ericsson 14:e man i tabellen.

I morgon avgörs säsongens näst sista deltävling i serien på samma bana.

– Då ska vi lyckas bättre, säger Rosenqvist.

ARKIV: Ericssons bil fattade eld efter krasch i Indy 500 (23 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.