Felix Rosenqvist kraschade. Foto: TT Nyhetsbyrån

Rosenqvist i svår krasch på träning

Uppdaterad
Publicerad

Felix Rosenqvist var med i en svår krasch på träning i Indianapolis inför klassikern Indy 500 om tio dagar. – Det var en stor smäll, säger svensken.

Rosenqvists bil tappade greppet i en kurva och körde in i skyddsvallen med däck och annan utrustning som lossnade innan bilen studsade tillbaka över banan, han hade tur att inte bli pååkt av någon annan bil, och stannade på innerplanen. Rosenqvist satt kvar en ganska lång stund innan han klev ur bilen.

– Det var första gången på länge som det kände så bra och jag hade ett bra race. Kanske kändes det för bra och att jag körde bilen lite för löst och så tappade jag kontakten i kurvan och hann inte reagera på hur snabbt bilen stack iväg, säger Rosenqvist till till Indycar.

Bilens säkerhetsskal skyddade

– Det var en en stor smäll men vi kör säkra bilar och jag är glad för det och det känns bra. Nu får vi försöka bygga ihop bilen igen, säger Rosenqvist.

Rosenqvist undersöktes av Indycars medicinska team och fick klartecken att fortsätta träna inför Indianapolis 500 om tio dagar.

Indycarserien, med 17 deltävlingar, har stannat till i Indianapolis. I lördags kördes Indianapolis GP-tävling, där Rosenqvist blev åtta efter att ha stått i pole position, och den 26 maj körs klassiska Indy 500.

I Indycar kör man lika fort som i Formel 1 och högsta hastigheten är 370 km/timmen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.