Rosenqvist: ”Känns som att man ska köpa en trisslott”

Uppdaterad
Publicerad

Felix Rosenqvists karriär var i fara under söndagen. När SVT når honom dagen efter den otäcka kraschen är han tacksam för att turen var på hans sida.

– Jag känner att jag hade grymt tur som kom undan det här ganska oskadd, säger han till SVT Sport.

Pocono-banan har varit olycksdrabbat tidigare. För fem år sedan avled en förare efter sina skador och ifjol skadades Robert Wickens allvarligt.

– Det känns som att man ska köpa en trisslott i dag. Det var väldigt nära att det blev för mig som det blev för Robert Wickens förra året när han kom upp i staketet som sög tag i bilen och snurrade runt den. Det var precis det som hände även med Kenny Bräck och det var väldigt nära att det blev så för mig också, säger Rosenqvist.

Rosenqvist kunde inte väja för Takuma Satos bil som snurrade ut i banan efter en numera omtalad omkörning och slungades upp i staketet i en uppskattad hastighet av 340 km/h. Efter ett par minuter kunde Rosenqvist ta sig ur bilen för egen maskin men togs med ambulans till sjukhus för vidare kontroll.

Hur mår du så här dagen efter?

– Jag mår väl okej. Jag har lite ont i ryggen, nacken och känner även lite huvudvärk. Men det är inget allvarligt. Vi gjorde medicinsk undersökning i går efter kraschen och inget var brutet så allt borde vara okej för att köra nästa race som väntar nu i helgen.

Felix Rosenqvist som kör sitt första år i Indycar ligger på nionde plats i sammandraget och kom på andra plats i förra loppet i Ohio.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.