Foto: Bildbyrån

Rosenqvist tia i Long Beach

Uppdaterad
Publicerad

Felix Rosenqvist blev tia och bäste nykomling i indycarloppet i Long Beach, Kalifornien.

Från tolfte startruta svarade Rosenqvist för en gedigen insats över de 85 varven i stadsloppet. Det här var Rosenqvists andra raka tiondeplats i mästerskapet.

Alexander Rossi dominerade loppet från start till mål. Amerikanen stod i pole position och gav inte konkurrenterna en chans. Närmast var mästerskapsledaren Josef Newgarden som staplar toppresultat.

Trea kom Scott Dixon som fick den sista pallplatsen efter domarbeslut. Graham Rahal rullade övermållinjen som trea men ansågs ha stängt den regerande mästaren på sista varvet och förarna skiftade plats.

Marcus Ericsson blev 20:e man efter mardrömsstart i loppet. Den tidigare formel 1-föraren tappade ett helt varv när han blev stående efter incident på det första varvet. Ericsson har hittills haft stora problem att få till snabba kvalvarv.

Nästa deltävling körs i Indianapolis 11 maj på formel 1-banan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.