Solberg nia i VM-prologen

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Solberg är bara 1,6 sekunder från ledning i VM-rallyt i Estland. Men trots det räckte insatsen bara till en blygsam niondeplats på den första publiksträckan i Tarttu, basen för rallyt.

– Skönt vara tillbaka här, för första gången i en WRC-bil. Jag har vunnit här två gånger tidigare och hoppas på något bra i helgen, säger Oliver till wrc.com.

Craig Breen var snabbast på den 1660 meter långa sträckan inför storpublik. Fordföraren slog den överlägsne VM-ledaren Kalle Rovanperä, Finland med 0,1 sekunder. Toyotaföraren tog sin första VM-seger just här för ett år sen. Nu kommer han till Estland i jakt på en sjunde (!) seger.

-Det har varit ett bra år och jag hoppas vi kan få till ett nytt bra resultat här, säger Rovanperä blygsamt. 21-åringen leder med förkrossande 65 poäng till tvåan Thierry Neuville, Belgien i en Hyundai.

Stallkamraten, hemmafavoriten Ott Tänak, hade femte snabbaste efter problem med en växel som fastnade i ett läge.

Oliver Solberg jagar nytt självförtroende efter Safarirallyt där han slutade tia. SVT-experten Jonas Kruse hoppas på ”mer fart” från Solberg och kartläsaren Elliott Edmondson i helgen.

I morgon väntar en tuff etapp med åtta sträckor. Totalt 24 sträckor ska köras och SVT sänder från fyra av dem, lördag och söndag. (Se svtsport.se)

KLIPP: Hoppfull Solberg inför Estlands VM-rally

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.